DŘEVĚNÉ HRAČKY MAJÍ SVÉ KOUZLO

Dřevěné hrčky

DŘEVĚNÉ HRAČKY MAJÍ SVÉ KOUZLO

V dřívějších dobách bylo dřevo takřka jediným materiálem, ze kterého se hračky vyráběly. Děti dostaly od tatínka svou první vyřezávanou píšťalku, panáčka nebo zvířátko a hlídaly si je jako oko v hlavě. Od té doby uplynulo hodně času a trh s hračkami se posunul úplně jinam. Otázkou ale je, jestli správným směrem?

Dřevo

Dřevo jako takové je úžasný materiál. Vyzařuje z něj zvláštní, až magická energie, stejně jako ze stromů, jimiž předtím bylo. Však si vzpomeňte, jak se cítíte, když se procházíte lesem. Obdivujete majestátnost stromů a tu a tam je nevědomky pohladíte. A tato podivuhodná energie v dřevě zůstává i potom, co je zpracováno. 

Moderní doba ovšem přinesla i další materiály, které mají své výhody i nevýhody, jako třeba plast. Díky své cenové dostupnosti najednou začaly trh zaplavovat stovky a tisíce barevných, křiklavých, pískacích či mluvících hraček. A všechny soupeří o pozornost našich dětí

DŘEVO JE EKOLOGICKÉ A BEZPEČNÉ

V této konkurenci se i zkušený rodič začne ztrácet. A pravdou je, že mnohé plastové hračky děti prostě zaujmou více - svou barvou, tvarem i interaktivními vlastnostmi. Ale všeho moc škodí a již mnoho let se vedou diskuze o tom, zda jsou plasty pro děti opravdu bezpečné? Dřevo oproti tomu touto kritikou procházet nemusí. Jako takové je naprosto bezpečné a antialergenní. Jediné, co kupující musí sledovat, je jeho povrchová úprava - nalakování nebo nabarvení a nezávadnost těchto dodatečných látek. Komu záleží na udržitelnosti, určitě si uvědomuje, že každý vyrobený plast znamená pro planetu Zemi zátěž. Jakmile hračka doslouží, jak se vlastně ekologicky zlikviduje? Pravdou je, že plast ekologicky zlikvidovat nelze. Oproti tomu dřevo se využije beze zbytku. Pokud je pro vás tedy péče o přírodu důležitá, přemýšlejte i nad hračkami, které svým dětem dáváte k hraní.

DŘEVO JE ODOLNÉ A HŘEJIVÉ

Každý rodič to zná, dítko dostane novou hračku a ta nevydrží ani do druhého dne. Děti za to nemohou, ale neustále jim něco padá z ruky nebo jen zkouší, co která věc vydrží. Právě pro takové badatele jsou dřevěné hračky jako stvořené. Jsou neuvěřitelně odolné a pevné. Však to jsou právě dřevěné hračky, které se dědí z generaci na generaci.

Dřevo je také hmatově zajímavý materiál. Je přírodní, úžasně voní a hřeje. Do vašeho domova přináší pocit útulnosti a pozitivní náladu. Nic z toho žádný plast nabídnout nedokáže. 

Dřevěné hrčky

VŠE MÁ SVÉ PRO I PROTI

Samozřejmě i plast má své výhody, je tvarovatelný a lehký. Jeho pořizovací cena bude vždy nižší než u výrobků ze dřeva. Výsledné rozhodnutí bude tak vždy na vás a najít nějakou formu kompromisu bude nejspíš nejlepší řešení. Vzhledem k tomu, že dřevěné hračky bývají těžší a ne tak barevně zajímavé, zvažte jejich koupi u výrobků, u kterých chcete, aby vydržely co nejdéle. Například vzdělávací a Montessori pomůcky, které mohou používat i sourozenci.

DŘEVĚNÉ HRAČKY MONTESSORI OD OYUNCAK HOUSE

V naší nabídce najdete hračky od tureckého výrobce Oyuncak House, která na trh přináší originální vzdělávací hračky z lipového a ořechového dřeva. Díky použití těchto dvou druhů dřeva jsou jejich produkty přirozeně kontrastní a není nutné používat žádné syntetické svrchní nátěry. Povrchová úprava je tak zajištěna pouze přírodními oleji

Vše ve stylu Montessori, ručně vyráběné a 100% přírodní! Objevte s dětmi krásu dřeva v této nevšední sérii dřevěných hraček pro miminka i větší děti. 

Dřevěné hrčky

Míša Nečasová

Copywriterka, autorka článku               
 
 
 

 

 

                                                                                                                                              
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz