Plyšáci - průvodce světem fantazie

Plyšové hračky

Plyšáci - průvodci světem fantazie

Mezi vzpomínky, které na dětství každý z nás máme, ať už jsme jakkoliv staří, určitě patří některé z našich hraček. Kluci si nejspíš vzpomenou na figurky rytířů, robota nebo autíčko a holčičky na panenku, které česaly vlásky nebo princeznovské šatičky. V paměti nás všech se ale určitě natrvalo zabydlel i nějaký plyšový kamarád, který nám jako jediný vždy zvedl náladu a tulil se s námi pod peřinou, když venku hřměla bouřka a my strachy ani nedutali. Plyšové hračky všemožných tvarů a barev k dětství prostě patří! A možná nejen k němu.
Plyšové hračky

Tip od Katky

Plyšáky miluji už od dětství. Vždy pro mě byly věrným přítelem a důvěrníkem. Věřím, že každé dítě by mělo mít svého plyšového kamaráda.

KAMARÁD UŽ OD NAROZENÍ

Plyšové zvířátko bývá většinou jeden z úplně prvních dárků pro miminko. Je měkké, takže se o něj nedá poranit a je krásně hebké a hřejivé. Postupem času je děti začínají zkoumat - prstíky jemně hladí drobné chloupky, mačkají čumáček a taky trochu ochutnávají. Rodiče začnou hrát malé představení a za plyšáka mluví, bručí i štěkají a miminko se začíná smát.  Jak děti rostou, plyšáčci budou hrát čím dál větší roli. Jejich prostřednictvím děti zkoumají svět a díky nim si všechno, co se dozvědí, vyzkouší. Plyšové hračky tak budou jezdit v malých autíčkách, bojovat s dinosaury nebo papat jídlo s panenkami. Proces učení u dětí totiž probíhá nápodobou a všechno, co z okolního světa vstřebají, si chtějí vyzkoušet na vlastní kůži. Plyšové hračky jsou tak ideálním parťákem pro toto období.  

PRVNÍ MALÝ DŮVĚRNÍK

Ačkoliv děti opravdu milujeme a chceme, aby byly šťastné a veselé, a to ideálně neustále, není to reálné. Tak jako dospělí, i děti mají lepší a horší dny. Bývají veselé, ale i nešťastné a zmatené. Někdy cítí křivdu nebo vztek, jindy je ovládne smutek nebo strach. Plyšové hračky se tak často stávají prvním tichým důvěrníkem. Nabízí objetí, hebké pomazlení a poskytují okamžitou útěchu. Jejich němá tvář vyslechne všechna malá i velká trápení a nedá žádnou nevyžádanou radu. I vy si na tyto chvíle určitě dobře vzpomínáte, že? 

TERAPIE S PLYŠÁKEM

Vztah, který si dítě dokáže s takovou plyšovou hračkou utvořit, mu dokáže pomoct i v mnohem náročnějších okamžicích. Život není jen zalitý sluncem a přestože je to smutné a děsivé, dětem se dějí někdy příšerné věci. Stávají se účastníky dopravních nehod a někdy s nimi špatně zachází cizí lidé i jejich vlastní rodina. Plyšové hračky proto s úspěchem používají i záchranné složky, lékaři a terapeuti, kteří jejich prostřednictvím zjišťují, co přesně se stalo a jak se dítě cítí. Z toho důvodu vozí plyšáky v sanitce a jsou jimi obsypané lékařské a odborné ordinace. 
Plyšové hračky

SVĚT FANTAZIE, KDE SI VYBERE KAŽDÝ!

Takové měkké stvoření dokáže našim dětem předat lásku a radost, aniž by se samo nějak snažilo. Děti k nim totiž úplně přirozeně přilnou. 

V době, kdy vás neustále bombardují prosbami “Kupte mi zvířátko, prosím!”, mnohdy stačí šikovně vybrané střapaté štěňátko Fuddlewuddle nebo roztomilá kočička Bashful a máte na chvíli po starostech. Všichni odvážní chlapečci budou nadšení, pokud budou moct své rytířské výpravy zpestřit pravým divokým drakem Dexterem. Dětské pokojíčky se mohou také čas od času proměnit v hluboký oceán, kde proplouvá chobotnice Obbie, želva Tommy nebo Spottie. S přicházejícím vánočním časem si u vás určitě najde místečko i rozkošný perníček Fred, pracovitý elfí klouček Leffy nebo parohatý sobík Joy.  A malé i velké princezny budou s láskou opečovávat tato rozkošná králičí stvoření Tulip nebo Stardust .

Tak vidíte, teď už je jasné, proč mají vaši miláčci tolik plyšáků a stále chtějí nové! :)  Nakoukněte do naší kolekce plyšáků a zaručujeme vám, že je nebudete chtít svým dětem půjčovat, tak moc jsou úžasní! 

Plyšové hračky

Míša Nečasová

Copywriterka, autorka článku                                                                                                                                                              
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz