Otázky a odpovědi o bylinných polštářcích Loewenkind II

FAQ Bylinky II

Bylinky na bolavé bříško i neklidné usínání

Bolavé bříško, neklid, strastiplné usínání, nevolnost v autě, kašel  nebo rýma. “Bolístky” našich dětí řešíme občas všichni. Skvělým řešením na tyto neduhy jsou bylinné inhalační polštářky  od Löewenkind, které velmi jemně až podprahově pomáhají dětem při zmíněných potížích. Zjistěte, jak nejlépe vybrat vhodnou bylinkovou směs.
FAQ Bylinky II

Výhody bylinek Loewenkind

  • 100% byliny bez chemických přísad
  • 100% bavlna, zajišťuje příjemný pocit na pokožce.
  • Nenásilná inhalace během hraní nebo spánku je jednou z hlavních výhod
  • Preventivní péče o dýchací cesty a sliznice dětí

 

 

Nejčastější otázky

Může moje dítě používat bylinné polštářky při kašli?

Obdrželi jsme mnoho pozitivních ohlasů na účinky bylinkových polštářků při kašli. Určitě doporučujeme vyzkoušet polštářky NACHLAZENÍ s heřmánkem, jitrocelem a okvětními lístky růže. Obecně se doporučují pro úlevu při potížích dýchacích cest. Před usnutím lze také použít zklidňující polštářky DOBROU NOC nebo je prostřídat s řadou HARMONIE. 

 

Je možné používat bylinné polštářky před noc?

Obecně platí, že by se dětem mladším 6 let neměli bylinkové polštářky nechávat přes noc. 

 

Co když dítě trpí bolestí břicha v noci?

Použijte polštářky BŘÍŠKO preventivně během dne každé 2-3 hodiny podle věku dítěte.

 

Jaké polštářky jsou vhodné při bolesti hlavy u dětí?

Doporučujeme omezit vnější vlivy, trávit více času venku a být aktivní. Jako doplněk mohou příznivě působit polštářky HARMONIE střídavě s polštářky DOBROU NOC. Bohužel polštářky určené vyloženě proti bolesti hlavy nenabízíme.

 

Mohou pomoci bylinky, když se nedaří kojení?

Vyzkoušejte polštářky HARMONIE. Namíchané bylinky podporují psychickou pohodu miminka.  Pokud jste ale například změnila stravu, může být vhodnější bylinkový polštářek BŘÍŠKO. 

Příroda disponuje nebývalou silou a my s radostí upřednostňujeme cestu přírodního léčení a relaxace. Přidejte se k nám díky této úžasné značce.

Jak se používají polštářky DOBROU NOC?

Bylinná směs DOBROU NOC podporuje relaxaci, usínání a spánek. Směs z meduňky, levandule a kozlíku lékařského přispívá k celkové pohodě dítěte. Je vhodné je aplikovat během večerní rutiny, při mazlení nebo čtení, případně během večeře.

Před usínáním ale šáteček sundejte.

Zpočátku dodržujte uváděné doporučené časy a postupně zkuste dobu inhalace prodlužovat. Polštářky DOBROU NOC můžete také používat před denním spánkem. Děti si díky tomu osvojí spánkový rytmus. 

Po 4 týdnech pravidelného používání je dobré zařadit přibližně týdenní pauzu. 

 

Kdy je vhodné použití bylinné směsi ZKLIDNĚNÍ?

Polštářky  ZKLIDNĚNÍ se doporučují dětem od 3 let. Obvykle je potřeba užívat je déle, aby se dostavil účinek. 

Pokud mají cílit nejen na příznaky, ale i na příčinu, používají se intenzivněji. Někdy i přes noc.

ZKLIDNĚNÍ se doporučuje jak na ADHD, tak i na ADS/ADD. Cílí přímo na přetíženou “duši” a nabízí pomoc při různých projevech v závislosti na povaze dítěte. ADHD je spojováno s aktivnějším mužským typem, zatímco ADS/ADD je spojováno s pasivnějším ženským typem.

I když existují různé vědecké studie na účinnost jednotlivých složek jako třezalka tečkovaná nebo kořen kozlíku lékařského, studie určená přímo na směs ZKLIDNĚNÍ není vzhledem k nákladům proveditelná. 

 

Mohou polštářky ZKLIDNĚNÍ používat i dospělí?

Ano, polštářky ZKLIDNĚNÍ  mohou používat i dospělí. Kombinace meduňky, třezalky a kozlíku lékařského může pomoci při poruchách nálady, sklonům k depresím, úzkosti, emoční nestabilitě, neklidu a při problémech s koncentrací. 

U dětí není obvykle emoční vypětí příliš silné, takže se zlepšení dá při používání  ZKLIDNĚNÍ  očekávat celkem rychle.

 

Jaký je rozdíl mezi polštářky HARMONIE a ZKLIDNĚNÍ?

Obě směsi jsou zaměřené na „duši“ a cílí na stabilizaci neklidu a přetížení. Polštářky HARMONIE jsou převážně určeny pro kojence a malé děti, ZKLIDNĚNÍ  pro děti od 3 let a také pro teenagery a dospělé. Duše kojenců a batolat obecně není natolik „vyspělá, komplexní a rozvinutá“, vyžaduje tedy trochu jiný přístup než zatížená duše starších dětí. I když jsme přesvědčeni, že naše polštářky HARMONIE mohou často přinést zlepšení i u dětí s ADHD, polštářky ZKLIDNĚNÍ jsou v tomto případě příznivější a účinnější.

 

Mohou být bylinky vhodné v dětském období vzdoru?

Období vzdoru je přirozená vývojová etapa. Období Já a Já sám/sama mohou provázet záchvaty vzteku a extrémní reakce. Ze strany rodičů vyžaduje dětský vzdor trpělivost, důslednost a vstřícnou komunikaci. Bylinky mohou přirozeně podpořit zklidnění a duševní pohodu dětí během překotného období.  Doporučujeme směsi HARMONIE a DOBROU NOC, pro změnu a u starších dětí  pak ZKLIDNĚNÍ. 

 

Pomůže některá směs na suchou nosní sliznici?

Existují různé příčiny suché nosní sliznice. Pokud souvisí s přetíženým imunitním systémem, zejména u dětí kolem 3 let, doporučuje se užívání polštářků IMUNITA.

Všestrannou podporu při virózách a nachlazení ale získáte inhalací aroma ze směsi NACHLAZENÍ. Mezi její hlavní benefity patří:

  • antivirové a antibakteriální účinky
  • péče o sliznice
  • volnější dýchací cesty
  • velmi jemná inhalace

 

FAQ Bylinky II
 
 

Jsou polštářky připraveny k přímému použití nebo se bylinná směs musí doplňovat?

Jak sada Löewenkind, tak polštářky k doplnění jsou připraveny k přímému použití a není potřeba nic míchat ani doplňovat.

 

Do jakého věku může mé dítě nosit šátek velikosti Mini/S?

Šátek velikosti Mini/S je vhodný od 6 měsíců do 4 let.

 

Do jakého věku může mé dítě nosit šátek velikosti Medi?

Šátek velikosti Medi je vhodný od 4 do 12 let.

 

Na jakou teplotu mohu prát Löwenkind šátky?

Šátky doporučujeme prát na 30°C a s podobnými barvami.

 

FAQ Bylinky II
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz